Hoe kies je de juiste gezonde snacks voor je hond?
Hoe kies je de juiste gezonde snacks voor je hond?

Snacken is absoluut een favoriete bezigheid van je hond! Het is echter van cruciaal belang om bewust te zijn van de keuzes die we als baasje maken als het gaat om het selecteren van snacks voor je beste vriend. Hier zijn enkele tips om ervoor te zorgen dat je de juiste snacks kiest voor je hond:

  1. Een van de eerste punten bij het selecteren van de juiste hondensnack, is het kiezen van de juiste grootte. Een kleine hond heeft kleinere kaken en spijsverteringssysteem, dus is het verstandig te kiezen voor kleinere snacks die makkelijk te kauwen en verteren zijn. Grote honden hebben juist meer snacks nodig die voldoende kauwplezier bieden en hun tanden schoon helpen te houden.

  2. Ook de ingrediënten spelen een rol, niet alleen bij voeding, maar zeker ook bij hondensnacks. Vermijd zoveel mogelijke snacks met kunstmatige kleurstoffen, conserveringsmiddelen en toegevoegde suikers. Wat voor ons als mensen niet gezond is, is dat namelijk vaak voor dieren ook niet. Kies dan ook het liefst voor snacks met natuurlijke ingrediënten, zoals kip, rund, zoete aardappel en groenten. Hier zitten essentiële voedingsstoffen in en die dragen bij aan een goede gezondheid van je beste vriend.

  3. Let op de voedingsbehoeften van je hond. Als je hond gevoelig is voor allergieën, snel overgewicht heeft of andere specifieke voedingsbehoeften heeft, kies dan voor snacks die aan deze eisen voldoen. Heeft je hond een allergie voor kip? Kies dan eens voor snacks van bijvoorbeeld struisvogel, rund of vis. Gelukkig zijn er ook veel hypoallergene of graanvrije snacks verkrijgbaar, zo is er voor elke hond voldoende keuze!

  4. Als laatste kun je ook nog kijken naar de textuur van de snack. Heb je een oudere hond die moeilijk kan kauwen door gevoelige tanden of tandvlees, kies dan voor een wat zachtere traktatie. Heb je een (grotere) hond die gek is op kauwen? Kies dan voor een goede kauwsnack waar hij wat langer mee kan doen.

 

Door goed te kijken naar de behoefte van je hond en naar de juiste ingrediënten van de snacks, kun je altijd een gezonde hondensnack vinden.

Wil je graag advies welke snack het beste is voor jouw hond? Stuur dan een berichtje naar: info@happy-tails.nl.

Gerelateerd Nieuws
0
Winkelwagen

Heb je vragen?

Email: info@happy-tails.nl